-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12859 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

درستي يا نادرستي اينكه كسي كه با تيمم نماز مي خواند بايد وقتي نمازش را بخواند كه وقت نماز كم كم به قضا شدن نزديك مي شود را مشخص كنيد.

مسأله اي كه جنابعالي عنوان كرده ايد هفتمين مورد از هفت موردي است كه بايد به جاي وضو تيمم كرد. تفصيل مسأله از كتاب احكام مطابق با فتاواي عموم فقهاي شيعه ارائه مي شود:

مسأله428 ـ هرگاه وقت به قدري تنگ باشد كه اگر وضو بگيرد يا غسل كند تمام يا مقداري از نماز بعد از وقت خوانده ميشود، بايد تيمم كند. و در صورتي كه اگر وضو بگيرد، مقداري از نماز بعد از وقت خوانده مي شود و اگر تيمم كند، تمام نماز در وقت خوانده مي شود، بنابر احتياط بايد تيمم كند و در صورتي كه چه وضو بگيرد و چه تيمم كند، مقداري از نماز در خارج وقت خوانده مي شود، بنابر احتياط بايد وضو بگيرد.

مسأله 429 ـ اگر عمداً نماز را به قدري تأخير بيندازد كه وقت براي وضو يا غسل باقي نماند، گناه كرده است ولي نماز او با تيمم صحيح است.

مسأله 431 ـ كسي كه به خاطر تنگي وقت تيمم كرده است و بعد از نماز فرصت براي وضو داشته باشد و وضو نگيرد تا آبي كه در اختيار داشته، از بين برود براي نمازهاي بعد بايد دوباره تيمم كند.

مسأله 432 ـ هرگاه بتواند وضو بگيرد يا غسل كند و نماز را بدون مستحبات بجا آورد نوبت به تيمم نمي رسد بلكه اگر به اندازه سوره هم وقت ندارد، بنابر احتياط بايد غسل كند يا وضو بگيرد و نماز را بدون سوره بخواند.

مسأله 433 ـ كسي كه خيال كند براي وضو يا غسل وقت ندارد و با تيمم نماز بخواند و بعد بفهمد وقت داشته است،بنابراحتياط بايد پس از وضو يا غسل نمازش را دوباره بخواند.





منابع و مآخذ:

كتاب احكام مطابق با فتاواي عموم فقهاي شيعه، ص95

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.